stripnieuws

Elsje al tien jaar eigenwijs

8 februari 2016
Stripjournaal

Het regent dit jaar jubilea in stripland, en één daarvan is Elsje. Het kleine meisje bestaat tien jaar, en dat wordt gevierd met een dikke bundeling geschiedenisstrips van Elsje.

In Elsje maakt geschiedenis zien we het figuurtje van Eric Hercules en Gerben Valkema een flinke rit langs het verleden maken. Elsje in de oertijd, als Bataaf, als Griek of vechten met Vikingen. Elsje neemt zelfs even een kijkje in de toekomst. Het is een bundeling van bestaande strips, waarvan sommige nog niet eerder in album verschenen zijn. Ze worden aangevuld met nieuwe illustraties.

elsje cover

Een prachtige nieuwe illustratie is de covertekening waarvoor Gerben Valkema zich naar eigen zeggen 'de blaren op de vingers getekend heeft'. De covertekening loopt namelijk door op de achterkant, waar je ziet dat Elsje de hele historische meute achter zich aan krijgt. Ze vindt het zelf zo te zien wel een prestatie.

De cover op deze manier was een idee van vormgever Rudy Vrooman, en het heeft tekenaar Gerben Valkema vele uren bezig gehouden. "Vooral het continue op elkaar afstemmen van alle figuren en elementen op elkaar heeft veel tijd gekost. Alles heeft met elkaar te maken en het duurde wel even voor ik alles uitgedokterd had. Maar het was wel erg leuk om te doen, dat zeker!"

2013-11-11 Batavier anders K

Elsje maakt geschiedenis ligt vanaf begin maart in de winkel en kost 9,95.

 

 

 

One comment on “Elsje al tien jaar eigenwijs”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *