stripnieuws

Stripmuseum Rotterdam dit weekend open

1 september 2016
Stripjournaal

Het nieuwe museum Strips! in de Rotterdamse Wijnhaven opent komende zaterdag haar deuren voor het publiek. Aan de komst van het museum is een lange weg en een crowdfundingsactie vooraf gegaan.

Affiche voor Stripmuseum RotterdamStrips! is met de gevel vol stripfiguren een belangrijke blikvanger geworden in de Wijnhaven. En wie vanaf station Blaak richting het museum wil, wordt geleid door speciale striptegels op de stoep en gele olievaten die de weg wijzen.

De belangrijkste tentoonstelling in het nieuwe museum staat geheel in het teken van ras-Rotterdammer Martin Lodewijk en zijn strip Agent 327. Tot en met 20 november is zijn werk te zien, en bij de opening op zaterdag 3 september komt de tekenaar signeren. Ook Gerard Leever is dan van de partij om zijn populaire tienerstrip Suus & Sas van een mooie (hand)tekening te voorzien.

 

Wie al eerder een voorproefje wil hebben van Strips! moet vrijdag 2 september langsgaan. Ook al is het museum dan nog niet officieel geopend, er is wel al een signeersessie van Pieter Hogenbirk en Herman Roozen, de mannen achter de strip De Ruyter. Kijk voor het volledige programma op de website van de stichting Strips!

Lunchcafe IJzerbroot in Stripmuseum Rotterdam

In lunchcafé IJzerbroot kun je helemaal in stijl eten.

Er is natuurlijk al een stripmuseum in Groningen, maar allebei de museumdirecteuren denken niet dat dat een probleem is. Eerder was er sprake van dat het nieuwe museum in Dordrecht zou komen, maar dat ging uiteindelijk niet door.

One comment on “Stripmuseum Rotterdam dit weekend open”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *