stripnieuws

Willy Vandersteenprijs voor Elsje

10 november 2016
Stripjournaal

Het eigenzinnige stripfiguurtje Elsje schrijft nu echt geschiedenis door de Willy Vandersteenprijs te winnen. De prijs is toegekend aan scenarist Eric Hercules en tekenaar Gerben Valkema voor het album Elsje maakt geschiedenis.

10-11 elsje.jpgDe prijs wordt elk jaar uitgereikt voor het beste Nederlandstalige stripalbum van het afgelopen jaar. De winnaar krijgt een bedrag van 5000 euro en een tekening van de vorige winnaar, in dit geval Marc Legendre en Charel Cambré voor Amoras.

Volgens de jury is Elsje een typisch voorbeeld van de klassieke familiestrip: toegankelijk, grappig, fris en helder getekend. De reeks toont aan dat de familiestrip allerminst met uitsterven is bedreigd, aldus de jury. 'De scenario’s van Eric Hercules zijn bijzonder grappig, spontaan en verfrissend. Hij maakte van Elsje een knuffelbaar en ook prikkelbaar meisje waarvan je wel moet houden.'

Tekenaar Gerben Valkema krijgt van de jury bovendien een enorm compliment, want hij wordt vergeleken met een van de grootste striptekenaars ooit: 'Goede verhoudingen, een arsenaal aan gezichtsuitdrukkingen, de vlotte fysiek doet zelfs denken aan grootmeester Franquin.'

2013-11-11 Batavier anders K

Een zeer terechte winnaar. Het grote publiek in Nederland heeft Elsje al in het hart gesloten, hopelijk helpt deze prijs het kleine meisje ook de grens over en gaan de Vlamingen net zo van haar houden.

One comment on “Willy Vandersteenprijs voor Elsje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *