stripnieuws

Asterix is terug... in aquarel

7 oktober 2016
Stripjournaal

Asterix is weer helemaal terug van weggeweest, en dat zul je weten ook. Op 19 oktober verschijnt er weer een nieuw album. Dit keer geen stripverhaal, maar een geïllusteerd verhaal met de titel De XII werken van Asterix.

7-10 Asterix cover.jpgHet verhaal is gebaseerd op de allerleerste Asterix tekenfilm, Asterix en de Helden. Het is deze maand precies veertig jaar geleden dat deze film verscheen, dus dat is reden voor een feestje en een speciale uitgave. Op basis van het scenario van René Goscinny en meer dan duizend schetsen en originele modelsheets van Albert Uderzo is een totaal nieuw album samengesteld.

Aquarellen
Het album bevat meer dan veertig nooit eerder gepubliceerde, paginagrote aquarellen. Het is te vergelijken met de uitgave Hoe de kleine Obelix in de ketel van de druïde viel. Dat is ook geen stripverhaal, maar een verhaal dat verteld wordt met prachtige grote illustraties. Albert Uderzo, die eigenlijk zijn tekenpen al had neergelegd, heeft speciaal voor deze uitgave een gloednieuwe cover getekend.

In dit verhaal krijgt Caesar van verschillende kanten te horen dat het Gallische dorp van Asterix en Obelix onoverwinnelijk is en dat de bewoners van het dorp daarom wel Goden moeten zijn. Caesar reist naar het dorp en geeft twaalf taken aan de bewoners van het dorp om te volbrengen, om aan te tonen dat ze Goden zijn. Als ze de taken volbrengen, zal Rome ze niet meer lastigvallen. Maar als ze in de opdracht falen, worden alle bewoners als slaaf afgevoerd.

7-10-asterix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *