stripnieuws

Marc Sleen overleden

7 november 2016
Stripjournaal

Eén van de grootste striptekenaars van Vlaanderen -Marc Sleen- is gisteravond overleden op 93-jarige leeftijd.

marc sleen.jpgZijn stripfiguur Nero werd één van de grootste van Vlaanderen, maar wist nooit echt de grens over te steken. Sleen wist de volkse, Vlaamse vertelstijl goed te vatten, en bleef daaraan langer trouw dan bijvoorbeeld zijn goede vriend Willy Vandersteen.

‘Hij is vredevol en waardig ingeslapen na een boeiend en boordevol leven waarin hij met zijn kunstenaarsziel en creativiteit generaties heeft verrijkt’, luidt de verklaring van zijn familie. Marc Sleen was het pseudoniem voor Marcel Neels en hij zou eind dit jaar 94 worden. Bovendien is er een uitgave van een bijzonder Nero-verhaal in de maak, nadat Sleen geklaagd had dat Nero een beetje vergeten werd.

https://twitter.com/JoVanLimbergen/status/795566678096707584

2 comments on “Marc Sleen overleden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *