stripnieuws

Fanny Kiekeboe krijgt eigen reeks met Fanny K.

15 november 2016
Stripjournaal

Na Amoras, J-Rom en Red Rider komt er weer een opvallende make-over aan van een stripfiguur. Fanny Kiekeboe krijgt haar eigen reeks als Fanny K., geschreven door Toni Coppers en getekend door Jean-Marc Krings. Met goedkeuring van Merho.

fanny1Op 12 april komt het eerste deel uit met de titel Moordgriet. Het moet een trilogie worden over de knappe tienerdochter van Marcel Kiekeboe, ‘de natte droom van het Vlaamse stripverhaal’ zoals de uitgever het zonder omwegen zegt. Fanny is in deze reeks enkele jaren ouder en woont niet meer thuis, maar samen met vriendin Alanis. Ook haar vriendin Tomboy, met het opmerkelijke beroep van prostituee, speelt een belangrijke rol.

Make-over
Fanny K. past in de strategie van Standaard Uitgeverij om ‘hun erfgoed te cashen’. Ze hebben een hele rij strippersonages in portefeuille die tot het cultureel erfgoed van Vlaanderen behoren, maar die langzaamaan ingehaald dreigen te worden door modernere strips. De oplossing om deze oude strips in een nieuw jasje te steken en er een ‘volwassen’ versie van te maken. ‘Amoras was nog maar het begin’, zei de uitgever laatst.

fanny2

Thrillerschrijver
Secnarist Toni Coppers is vooral bekend als misdaadauteur, maar een stripverhaal is nieuwe kost voor hem. Hij heeft er hoe dan ook veel zin en vertrouwen in. ‘Ik vind het een hele eer. De Kiekeboes is de meest gelezen strip in Vlaanderen. En in die strip is Fanny het populairste personage. Daar rotzooi je niet mee.’

fanny3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *