1,55 miljoen voor originele plaat Kuifje

Originelen van Kuifje zijn big business, al meerdere keren zijn de prijzen daarvoor over het miljoen heen gegaan. En toch blijft het bijzonder dat striptekeningen zo veel geld opbrengen. Nu is een plaat uit Mannen op de maan uit 1954 geveild voor 1,55 miljoen euro.

19-11 kuifje.jpgDe geveilde plaat is pagina 26, de scène waarin Kuifje en kapitein Haddock voor het eerst voet op de maan zetten. De waarde van de tekening was door veilinghuis Artcurial geschat op een bedrag tussen 700.000 en 900.000 euro, maar dat werd dus bijna twee keer zo veel. Het is dan ook een heel belangrijke plaat, zegt Eric Leroy van Artcurial: ‘Het is een van de belangrijkste naoorlogse platen die deel uitmaakt van een voor vele verzamelaars en stripliefhebbers mythisch geworden album. Dit is een belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van de negende kunst. Werken van Hergé uit die periode komen maar zelden op de markt.’

Record
‘Een recordbedrag voor één enkele plaat’, zegt het veilinghuis verder. Dat klopt, maar het mag ondertussen niet meer verbazen dat originelen van Kuifje veel geld opbrengen. Record na record wordt gebroken, met als voorlopige nummer 1 de 2,5 miljoen euro die voor de cover van De Geheimzinnige Ster is neergelegd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*