Stripjournaal is DE website voor Nederland en België over strips, comics en alles wat daarbij hoort. Voor de die-hard stripliefhebber, maar ook voor iemand die de stripwereld wil ontdekken. Deze site wordt bijgehouden door journalist Robin Vinck.

Robin Vinck

Mijn naam is Robin Vinck, en ik ben journalist bij BNR Nieuwsradio en de Boekenkrant. In 2014 zat ik in de jury van de Stripschapprijzen. Mijn belangrijkste doel is het promoten van strips in het algemeen. Bij BNR hou ik me bezig met al het nieuws in de wereld, maar ik probeer ook aandacht voor strips te krijgen. De ene keer vertel ik zelf over strips in de uitzending, de andere keer zorg ik dat een striptekenaar te gast is. Alle fragmenten vind je terug op deze website.

Voor de Boekenkrant en de spin-off BK Strips schrijf ik alleen over strips. Over het algemeen zijn het interviews en recensies, ook weer allemaal terug te vinden bij Stripjournaal. Ik ben zelf opgegroeid met klassiekers als Kuifje en Suske en Wiske, en ik weet vooral veel van het werk van Willy Vandersteen. Maar daarna ben ik me veel breder gaan oriënteren en raakte mijn boekenkast gevuld met meer reeksen en graphic novels.

Heb je vragen over strips? Wil je weten wat al die oude stripboeken op zolder waard zijn? Werk je voor krant, radio of tv en zoek je iemand die over strips kan vertellen? Bel of mail me, ik help je graag!

Ik ben te bereiken op 06-50631929, of vul het contactformulier in.