stripnieuws

Aimée de Jongh gaat de wereld over

21 september 2016
Stripjournaal

Er waren al Franse en Spaanse vertalingen van Aimée de Jonghs graphic novel De Terugkeer van de Wespendief, en nu komt daar een Engelse versie bij.

The Return of the Honey Buzzard wordt op donderdag 13 oktober gepresenteerd in The American Book Center in Amsterdam. Aimée de Jongh zal haar boek daar signeren. Eerder verscheen haar strip als Le Retour de la Bondrée en El Regreso del Halcon Abejero. Het gebeurt niet vaak dat een Nederlandse striptekenaar zo internationaal succes heeft.

SPX Cartooning and Comic Arts Festival
Afgelopen dagen heeft Aimée haar Engelse boek al gesigneerd op SPX, een stripfestival in Washington. Ze heeft daar veel goede reacties gehad en heeft het er erg naar haar zin gehad, liet ze op twitter weten.

https://twitter.com/aimeedejongh/status/777637565906255872

Verfilming
Alsof al die vertalingen nog niet genoeg zijn, is er ook een film in de maak van het verhaal. AVRO/TROS is bezig het boek om te zetten in een telefilm op scenario van Philip Delmaar.

Daarnaast heeft Aimée de Jongh zich afgelopen jaar laten horen rondom het stripfestival in Angoulême. Daar was een rel ontstaan omdat er geen enkele vrouwelijke striptekenaar genomineerd was voor de Grote Prijs.

In het voorjaar bracht ze haar science fiction strip Reborn uit, over een meisje dat een kloon blijkt te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *