stripnieuws

Kuifje in het land van de Sovjets volgend jaar in kleur

24 september 2016
Stripjournaal

24-9-kuifje-sovjets-coverVoor het eerst wordt het allerleerste Kuifje-verhaal, Kuifje in het land van de Sovjets, ingekleurd. Op 11 januari komt een nieuw album uit volledig in kleur, zo hebben rechthebbende Moulinsart uitgeverij en Casterman bekend gemaakt.

Het oorpronkelijke album komt uit 1929 en is door Hergé altijd beschouwd als een jeugdzonde. Onder invloed van de katholieke pater Norbert Wallez werd het een fel anti-communistisch verhaal. Jarenlang was het niet meer te krijgen, alleen in illegale uitgaves. In de jaren 80 verscheen het verhaal in een speciaal boek met de titel Uit het archief van Hergé. Pas recent werd het verhaal in de normale reeks opgenomen, met de oorspronkelijke tekeningen in zwart-wit.

Nu komt er dus voor het eerst een versie in kleur. 'Het aanbrengen van kleur is nu toevertrouwd aan Michel Bareau, met behulp van Nadège Rombaux, die deel uitmaken van de Studios Hergé,' zegt de uitgever. 'Door de kleuring verbetert de leesbaarheid en worden de tekeningen duidelijker. Het verrast door zijn moderniteit, er ontstaat als het ware een nieuw album.'

Lees ook:
Nieuwe Kuifje-cover slaat de plank mis
Kuifje bij de Sovjets in kleur is vooral een gemiste kans

24-9-kuifje-sovjets

One comment on “Kuifje in het land van de Sovjets volgend jaar in kleur”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *