radio

Moederkillers en 200 jaar strips

20 oktober 2013
Stripjournaal

Luister hier BNR Trendwatch van 8 oktober 2013 terug:

Moederkillers

Moederkillers is een strip in twee delen die zich ontwikkelt tot pure horror in stripvorm. Een paar tienermeiden vormen samen een clubje en ze klagen regelmatig bij elkaar over hun moeders. Ze hebben vaak ruzie met ze, ze voelen zich constant tekort gedaan en niet begrepen, eigenlijk de gemoedstoestand van de gemiddelde pubermeid. Maar dan ontdekken ze de website Castigo, met de slogan: 'Vallen ze je lastig? Wij straffen ze voor je.' De meiden geven hun moeders op, en dan komt er een man in een soort zwarte pietenpak en een lachend masker om de straf uit te voeren. Dat begint met een redelijk onschuldige klap, maar het loopt totaal uit de hand...

Deel 1 van Moederkillers had zo'n enorme cliffhanger dat veel mensen reikhalzend uitkeken naar deel 2. Het is dan ook een echte pageturner, een thriller met een bloederig randje. De tekeningen zien er vriendelijk uit, maar laat je daardoor niet misleiden. Het wordt doodeng en mysterieus. Deel 2 rondt het verhaal af en hopelijk kunnen de makers aan de verleiding weerstaan om dit concept verder uit te bouwen. Soms moet je dingen die steengoed zijn gewoon zo laten.

moederkillers2Strips! Tweehonderd jaar Nederlands Beeldverhaal

In museum Meermanno in Den Haag loopt van 28 september t/m 12 januari een tentoonstelling over 200 jaar strips in Nederland. In chronologische volgorde komt de hele stripgeschiedenis voorbij, met veel origineel werk te zien. Onderdeel van de tentoonstelling is een expositie over de stripbladen Eppo en Robbedoes. Voor het museum is dit een eerste stap op weg naar het verkrijgen van de collectie van het NIBBI (Nederlands Instituut voor het Beeldverhaal en Boekillustratie), waar ALLE Nederlandse strips en tijdschriften van de afgelopen 200 jaar in zitten. Wat een prachtige collectie moet dat zijn, een snoepwinkel voor elke stripliefhebber!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *