Biografie over Bob de Moor

Er is een biografie verschenen over één van de grootste striptekenaars van de 20e eeuw: Bob de Moor.

bob de moorHoog gewaardeerd in de stripwereld, maar bij het grote publiek helemaal niet zo bekend. Dat komt omdat hij zichzelf altijd in de schaduw heeft gesteld van anderen. Hij was de rechterhand van Hergé en heeft aan veel van de latere Kuifje-verhalen een belangrijke bijdrage geleverd. Zijn biografie beschrijft die samenwerking en de totstandkoming van zijn eigen reeksen. Schrijver Ronald Grossey maakte eerder een prachtige reconstructie van de jaren bij Studio Vandersteen, en nu heeft hij zich dus op het leven van Bob de Moor gestort. Binnenkort op stripjournaal.com een uitgebreide recensie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*