stripnieuws

Mysterieus kaartje

14 november 2014
Stripjournaal

Vorige week kreeg ik een mysterieus kaartje in de bus van Standaard Uitgeverij. Het kaartje zat in een gouden envelop en heeft een afbeelding van een duister bedrijventerrein. Ik moest goed kijken of het een foto of een tekening is, maar ik denk toch het laatste. Wie heel goed kijkt kan in de verte heel klein iemand zien staan. Op de achterkant alleen de tekst 'Ooit een held. Nu alleen.'

Een kleine zoektocht op internet leert dat het gaat om een promotie voor de nieuwe stripreeks Force of Gold. Wat die reeks verder inhoudt is nog in nevelen gehuld, maar het lijkt erop dat het een nieuwe spin-off is van Jerom uit Suske en Wiske. Dat zou goed kunnen, want ooit was er een spin-off van Jerom als Gouden Stuntman. Daar zou de titel Force of Gold naar verwijzen. Bovendien lijkt de mediacampagne van Standaard Uitgeverij rondom deze strip heel erg op de campagne rond Amoras, de spin-off van Suske en Wiske (ook wel de 'volwassen' Suske en Wiske). Ook voor het begin van die reeks gaf de uitgeverij stukje bij beetje wat meer details vrij, op een even vreemde en mysterieuze manier.

Volgende week donderdag weten we meer, dan is er een bijeenkomst voor de pers en wordt hopelijk duidelijk hoe deze reeks er echt

Jerom als Gouden Stuntman, 1967.

gaat uitzien. De gelikte mediacampagne van Standaard Uitgeverij werkt goed, er ontstaat een soort buzz en er wordt dus al over de strip gepraat en gespeculeerd, nog voordat iemand er ook maar iets van gezien heeft. Maar ze leggen de lat daardoor wel hoog. De verwachtingen zijn nu zo hoog gespannen, dat ze wel met een enorme knaller moeten komen. Ik ben benieuwd.

 

2 comments on “Mysterieus kaartje”

  1. Het is een foto, hij is genomen in de haven van Antwerpen, die graansilo's staan aan het begin van de Scheldelaan, vlak na de Royerssluis. Moest men er ooit uit geraken of men een Lange Wapper tunnel gaat bouwen om de Antwerpse ring uit te breiden, dan is het daar dat de tunnel de Schelde onder zou gaan.

    1. Dankjewel voor de tip, volgens mij heb ik via Google Street View ongeveer de juiste plek gevonden. Wel heel mooi gedaan die foto, ze hebben 'm echt een bijzondere sfeer mee kunnen geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *