Asterix in 3D

Vandaag gaat in België de animatiefilm Asterix en de Romeinse lusthof in première. Na acht ‘platte’ tekenfilms en vier films met echte acteurs, is het de eerste 3D-bewerking van Asterix. De film is gemaakt door Grid, een filmstudio in Gent.

En de eerste resultaten zijn veelbelovend, ik wist niet we in Europa zo’n mooie animatiefilms konden maken. De figuurtjes zien er mooi afgewerkt uit, de bewegingen zijn vloeiend en er zit veel vaart in. De Nederlandse versie gaat op 17 december in première, maar ik vind de Vlaamse versie nu al leuker. Hier is de trailer:

De film Asterix en de Romeinse lusthof is gebaseerd op het gelijknamige stripalbum. Julius Caesar probeert zich van die vervelende Galliërs te ontdoen door het gebied om het dorp van Asterix helemaal vol te bouwen. Hij wil daar een soort tweede Rome creëren, de Romeinse lusthof. Maar dat laten Asterix en Obelix natuurlijk niet zomaar gebeuren.

Een echte klassieker uit de reeks, dus ik kijk uit naar de film!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*