stripnieuws

Bijzondere Suske en Wiske veiling

28 november 2014
Stripjournaal

De originele platen van één van de mooiste verhalen van Suske en Wiske worden deze week geveild bij veilingsite catawiki. Het gaat om De 7 schaken, een verhaal dat Paul Geerts in 1995 maakte als hommage aan Willy Vandersteen. 

Suske en Wiske, Lambik, tante Sidonia en Jerom komen in een soort droom terecht in de jeugd van Willy Vandersteen in het Antwerpen van de jaren 20. Ook Lambik en Jerom zijn nu kinderen, en ze ontmoeten zelfs een jeugdige professor Barabas en Krimson. Maar de hoofdrolspeler van dit verhaal is toch Willy Vandersteen zelf. Allerlei elementen uit zijn jeugd zijn mooi verwerkt in dit verhaal. Hoe hij zijn vader moest helpen bij het uithouwen van heiligenbeeldjes op de Antwerpse straathoeken, hoe hij met vrienden zijn potten- en pannenleger liet zegenen in de kerk en hoe hij hele verhalen met krijt tekende op de stoep.

Dit verhaal komt absoluut in mijn top 10 van favoriete Suske en Wiske verhalen. Het verhaal zit goed in elkaar en is met veel liefde gemaakt. De tekeningen van Paul Geerts zijn prachtig, hij was hier echt op de toppen van zijn kunnen. Dat juist de originele platen van dit verhaal in de verkoop gaan, is fantastisch. Je moet er wel aardig wat geld voor over hebben, want sommige platen staan nu al over de 1000 euro. Maar de prijzen van originele tekeningen gaan de laatste jaren rap omhoog, dus een originele strippagina is een goede belegging. Deze veiling loopt tot dinsdag 2 december, de opbrengst wordt geschat op 75.000 euro.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *