radio

Een nieuw stripjaar

5 januari 2015
Stripjournaal

Stripjournaal heeft de laatste weken een beetje stil gelegen. Eerst werd ik geveld door een stevige griep die me ruim twee weken in bed hield, en daarna rolde ik meteen in de drukte rond de feestdagen. Tijd om in dit nieuwe jaar de draad weer op te pakken. Vanaf nu weer regelmatige updates.

En het wordt een feestelijk stripjaar, want Suske en Wiske bestaan dit jaar 70 jaar. Standaard Uitgeverij gaat daar vast allemaal activiteiten voor organiseren, maar ik vind het leuker om eens goed terug te blikken op de ontwikkeling van één van de meest gelezen strips in Nederland en België. Dat komt er dus zeker aan.

En verder kijk ik uit naar de uitreiking van de Stripschapprijzen. Ik zit dit jaar in de jury en ik ben heel benieuwd naar de reacties op de keuzes die we hebben gemaakt. Eén winnaar is al bekend gemaakt, en dat is meteen de belangrijkste: de oeuvreprijs gaat naar striptekenaar Marcel Ruijters. Hij begon als een underground tekenaar, maar hij heeft in zijn carrière van bijna dertig jaar een mooie brug weten te slaan tussen strip en beeldende kunst. Een bijzondere winnaar, de prijs wordt op 7 maart tijdens de Stripdagen in Gorinchem uitgereikt. En dan worden ook de winnaars van de beste albums bekend gemaakt.

Tot slot nog een fragment van BNR Nieuwsradio. Want nog maar twee dagen mijn bed uit, mocht ik alweer bij BNR tips geven voor strips onder de kerstboom. Maar dan niet de gewone albums, maar de bijzondere -wat duurdere- dingen.

 

Rest mij alleen nog iedereen een mooi en voorspoedig 2015 te wensen.

kousenband

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *