radio

And the winner is....

9 maart 2015
Stripjournaal

De Stripschappenningen voor de beste albums van 2014 zijn afgelopen weekend uitgereikt. En dit zijn de trotse winnaars per categorie.

penningenDe winnaar in de categorie Productie is een bijzondere, omdat het geen stripboek is. Maar wel een boek over strips. Of beter gezegd over het roemruchte stripblad Pep, een blad dat een hele generatie heeft opgevoed op het gebied van strips. Ger Apeldoorn heeft met zijn boek niet alleen een mooi overzicht gegeven met heel veel prachtig beeldmateriaal, hij geeft ook een bijzonder tijdsbeeld aan de hand van de Pep. Een verdiende prijs voor hem en vormgever Rudy Vrooman.

Afgelopen donderdag was Ger Apeldoorn te gast bij BNR Nieuwsradio en werd hij over zijn boek geïnterviewd door Paul van Liempt, nog voordat duidelijk was dat hij zou winnen. Luister hier terug:

 

Andere prijzen die zijn uitgereikt: de Stripschapprijs voor Marcel Ruijters, de P. Hans Frankfurterprijs voor Tina, de Bulletje en Boonestaakschaal voor Thom Roep en de Peter de Smet Prijs (de publieksprijs) voor Donald Duck en Nieuwe Vrienden van Frank Jonker en Eric Heuvel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *