Vlieg mee met Kuifje

In de stripverhalen vliegt Kuifje de hele wereld over, en nu kun je met hem meevliegen. Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft gisteren een speciaal Kuifje-vliegtuig in gebruik genomen.

Het vliegtuig -een A320- ziet eruit als de haaienduikboot van professor Zonnebloem uit het verhaal De schat van Scharlaken Rackham. “Nooit eerder werd het oeuvre van Hergé vertaald naar een vliegtuigromp”, zegt Brussels Airlines. “Hergé zelf was gefascineerd door vliegtuigen. Het is het meest voorkomende transportmiddel in de Kuifje-verhalen en de vliegtuigen zijn altijd getekend met veel technische precisie.”

Het vliegtuig ziet er prachtig uit en zelfs van binnen is het helemaal in Kuifje-stijl. Met de Kuifje-albums in verschillende talen aan boord. De eerste vlucht ging gisteren naar Toulouse. De beschildering blijft tot zeker 2019 zitten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*