stripnieuws

Nachtelijke verkoop van Asterix

21 oktober 2015
Stripjournaal

Vol spanning wachten de fans op het nieuwe album van Asterix, dat morgen verschijnt. De titel wordt De papyrus van Caesar, en het wordt het tweede album van het nieuwe duo Jean-Yves Ferri en Didier Conrad. Wie echt niet kan wachten tot morgen, kan vanavond al terecht bij stripwinkel Het Beeldverhaal in Amsterdam. Daar gaan de deuren om 23.00 uur open en stipt om middernacht begint de verkoop van Asterix. Zelfs in aanwezigheid van Obelix, zegt de stripwinkel.

Asterix is op zijn best als er een vette knipoog naar de actualiteit in zit, en Ferri en Conrad zetten die traditie dan ook voort. Klokkenluiders lopen namelijk niet alleen bij Wikileaks rond, maar ook in het oude Gallië. In dit geval in de persoon van de journalist Doublepolemix (in het Frans tenminste). Die onthult dat Julius Caesar niet heel Gallië veroverd heeft, zoals hij altijd beweert, maar dat er een klein dorpje is dat nog altijd weerstand biedt... Een groot schandaal in de Romeinse politiek is geboren.

Voor de rest is dit nieuwe album met veel geheimzinnigheid omgeven. Vanuit Parijs wordt het merk Asterix goed bewaakt, wat betekent dat stripwinkels en media het album ook pas vlak van tevoren binnen krijgen. En dus moet echt iedereen nagelbijtend afwachten tot morgen. Want nu Asterix gaat over Wikileaks, weten ze zelf precies hoe ze het lekken moeten tegengaan...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *