stripnieuws

Scheltema stript!

8 januari 2016
Stripjournaal

Deze hele maand staat de Amsterdamse boekhandel Scheltema in het teken van strips. Verschillende striptekenaars komen langs om te signeren, te vertellen over hun werk of om workshops te geven.

Het is fantastisch dat een grote boekhandel op deze manier de strip omarmt. Er wordt vaak geklaagd in de stripwereld dat boekhandels de strips wegstoppen in een hoekje bij de kinderboeken, maar Scheltema neemt hiermee de strip serieus. En waarom niet, uiteindelijk wordt iedereen vrolijk van strips.

De boekhandel heeft de komende maand een mooie line up. Zo komen morgen Floris Oudshoorn (Swamp Thing) en Peter Koch (Zoociety) laten zien hoe snel ze cartoons kunnen tekenen. En Peter van Dongen komt vertellen over zijn tweeluik Rampokan. Ook stripmakers als Peter de Wit, Jean-Marc van Tol, Marcel Ruijters en Ype Driessen komen langs. Kijk voor de hele lijst op de website van Scheltema.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *