Haagse Harry in de politieke arena

In het stadhuis en de bibliotheek van Den Haag opent vandaag de tentoonstelling ‘Kèk mè nâh; Marnix Rueb en Haagse Harry’. Het zijn de eerste twee delen van een drieluik rond Haagse Harry, het plat Haagse stripfiguur van tekenaar Marnix Rueb die anderhalf jaar geleden overleed.

02-02 Haagse HarryHaagse Harry staat deze maand vol in de belangstelling. Dat begint met de twee tentoonstellingen in het stadhuis en de bibliotheek, en het eindigt met een derde tentoonstelling op de Stripdagen op 27 en 28 februari. Er is veel origineel materiaal te zien en aan de wand in het stadhuis hangen grote portretten van zowel Haagse Harry als Marnix Rueb. Harry is daarnaast ook het boegbeeld van de Stripdagen dit jaar.

Maar het echte hoogtepunt is twee dagen voor de Stripdagen, als op 25 februari een standbeeld van Haagse Harry wordt onthuld op de Grote Markt in Den Haag. Het is een mooi eerbetoon aan Marnix Rueb en de typische Hagenees die hij gecreëerd heeft. Tegelijkertijd wordt hiermee een mooie Belgische traditie overgenomen om striphelden te vereeuwigen in standbeelden.

De tentoonstelling over Haagse Harry in het Atrium van het stadhuis en in de Centrale Bibliotheek is te zien tot 18 maart.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*