stripnieuws

Haagse Harry neemt spetterend afscheid

6 februari 2016
Stripjournaal

Met een mooie harde cover en maar liefst 144 pagina's wordt het nieuwe album van Haagse Harry een waardig afscheidsalbum van de overleden tekenaar Marnix Rueb. En alsof dat niet genoeg is, verschijnt er ook een beeldje van Haagse Harry. Een kleine versie van het standbeeld dat later deze maand in Den Haag wordt onthuld.

06-02 Haagse HarryHet album De Mazzol!! bundelt strips van Haagse Harry uit lokale kranten en tijdschriften en vult die aan met nooit eerder verschenen pagina's en cartoons. Verder bevat het een mooie biografie van tekenaar Marnix Rueb. Het wordt dus een hardcover album, en het wordt met 144 pagina's een behoorlijk dik stripboek.

Marnix Rueb overleed in 2014 redelijk onverwacht aan longkanker. Hij liet met Haagse Harry een rijk oeuvre na. Harry was eerst onderdeel van een krantje over het Haagse uitgaansleven, maar hij werd al snel zo populair dat hij uitgroeide tot zelfstandig stripfiguur. Rueb heeft met Haagse Harry het Haagse dialect over het hele land verspreid. Harry heeft zijn hart op de tong, zoals een echte Hagenees.

Het eerbetoon aan Haagse Harry bereikt een hoogtepunt als op 25 februari een standbeeld van hem wordt onthuld op de Grote Markt in Den Haag. Een kleine versie van dat beeld (25 cm hoog) is vanaf dinsdag te krijgen. Het wordt uitgebracht in een eenmalige oplage van 2000 exemplaren. Inclusief tekststickers zodat je zelf kan bepalen welke tekst Harry op zijn shirt heeft staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *