95.000 euro voor originelen Suske en Wiske

De originele platen van het Suske en Wiske-verhaal De Raap van Rubens hebben bij een veiling op Catawiki 95.000 euro opgebracht. Het meeste geld – 3200 euro – ging naar pagina 37. Die pagina bestaat uit één grote tekening, waarop de aartshertogen Albrecht en Isabella uit hun koest stappen om het bewusteloze Wiske te helpen.

15-02 raap van rubens specialDe Raap van Rubens is een geliefd album bij de fans van Suske en Wiske. Het werd speciaal gemaakt voor het Rubensjaar 1977, en was met 69 pagina’s extra lang. Met veel paginagrote afbeeldingen en de titel op de cover in een fraaie perkamentrol onderscheidt dit album zich van de andere Suske en Wiske-verhalen. Het is zonder meer één van de hoogtepunten van Paul Geerts, de opvolger van Willy Vandersteen. Wie succesvol geboden heeft op een pagina, kan daar ook een gelimiteerd album op groot formaat bij bestellen.

Toch zijn het niet alleen de fans die flink geboden hebben op deze pagina’s, denkt veilingmeester Jacques Pels van Catawiki. Ook beleggers hebben zich weer op de strippagina’s gestort. “De markt voor originele tekeningen neemt volgens Pels de laatste jaren enorm toe en steeds meer verzamelaars gaan in originele striptekeningen investeren. De prijzen van originele tekeningen van bijvoorbeeld Suske en Wiske, Kuifje, Guust Flater en Robbedoes zijn de laatste 10 jaar soms in waarde verviervoudigd.”

De complete veiling (met ook veel ander mooi materiaal) kun je nog bekijken op de site van Catawiki.

15-02 raap van rubens pagina

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*