stripnieuws

'Bouw van Robbedoes-pretpark begint in mei'

16 februari 2016
Stripjournaal

Robbedoes krijgt zijn eigen pretpark. In Frankrijk begint vanaf mei de bouw van Parc Spirou. Dat meldt looopings.nl. Het wordt opgebouwd rondom Robbedoes, maar er zijn al uitbreidingen gepland rond Marsipulami en Lucky Luke.

16-02 Parc Spirou

Eigenlijk hadden ze allang bezig moeten zijn met de bouw, maar het project heeft vertraging opgelopen. Volgens het management komt dat omdat ze zelf langer wilden wachten, om zeker te zijn dat de plannen haalbaar zijn. Maar de vergunningen en de financiering zouden inmiddels rond zijn, en dus kan de bouw beginnen in mei.

Toch is het misschien goed om een slag om de arm te houden, want de plannen zijn al een paar jaar oud en werden lang niet serieus genomen, zo schrijft looopings.nl. Parc Spirou had lang grote moeite om financiers te vinden. En met een half miljoen bezoekers in het eerste jaar bij een entreeprijs van 36 euro zet het park hoog in. Het management gelooft er dan ook heilig in, want het moet een 'allesomvattend compact en innovatief concept worden. "Totaal niet vergelijkbaar met andere pretparken in Frankrijk."

Overigens zijn niet alleen in Frankrijk plannen voor een Parc Spirou. De eigenaar van de Walibi-parken wil ook een park rond Robbedoes bouwen, maar dan een overdekt park in Brussel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *