De Rode Ridder gaat werken voor Rode Kruis

De Roder Ridder wordt het gezicht van het Rode Kruis bij de jaarlijkse stickeractie van het Rode Kruis Vlaanderen. Dat wordt meteen voor het eerst dat de ‘nieuwe’ Rode Ridder van tekenaar Fabio Bono zijn entree maakt.

Op 11 mei komt het nieuwe album van de Rode Ridder uit, De uitverkorene. Het 250ste album wordt het debuut van tekenaar Fabio Bono in de reeks. Hij geeft de Rode Ridder afgaande op de eerste tekeningen een mooi nieuw, strak en eigentijds karakter met heldere kleuren. De Rode Ridder is na Suske en Wiske de langst lopende reeks van Willy Vandersteen. De strip werd voor het laatst getekend door Claus Scholz, maar die ging vorig jaar met pensioen. Reden voor de uitgeverij om de Rode Ridder te restylen.

Het Rode Kruis krijgt nu de primeur om de Rode Ridder in zijn nieuwe gedaante als eerste af te beelden. De twee zijn een perfecte match, zegt het Rode Kruis zelf. Want allebei hebben ze dezelfde queeste: anderen helpen. En lijdzaam toezien bij onrecht is aan geen van beiden besteed.

De stickers met de Rode Ridder zijn van 28 april tot en met 12 mei te krijgen bij vrijwilligers van het Rode Kruis in Vlaanderen en 5 euro per stuk.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*