stripnieuws

Tekenaars organiseren benefiet voor stripwinkel

24 februari 2016
Stripjournaal

Het gaat niet zo goed met de Brusselse stripwinkel Het B-Gevaar. Striptekenaars Charel Cambré en Kristof Spaey zijn daarom een benefietactie begonnen om de winkel te helpen. Verschillende striptekenaars hebben al materiaal aangeboden voor een veiling.

De tekenaars zouden het doodzonde vinden als de stripwinkel zou verdwijnen. 'Niet alleen is Het B-Gevaar de enige Nederlandstalige stripwinkel in Brussel, het is ook één van de beste stripwinkels van het land. Die unieke combinatie van behulpzaam en brutaal, die vind je nergens anders! Dat is deel van ons strippatrimonium!' schrijven ze op hun facebookpagina.

24-02 amoras origineel

Charel Cambré doneert deze originele pagina van Amoras.

Cambré en Spaey gaan daarom een veiling organiseren, waarvan de opbrengst integraal naar de doorstart van het B-Gevaar gaat. B-Aid noemen ze hun actie, met een mooie knipoog naar Bob Geldof. Er is al een flinke lijst striptekenaars die iets voor de veiling aangeboden hebben, zoals Romano Molenaar, Willem Vleeschouwer, Eric Heuvel, Serge Baeken, Kenny Rubenis, Aimée de Jongh en Wilbert van der Steen. En dat is dan nog maar een selectie.

Waar en wanneer de veiling moet plaatsvinden is nog niet bekend. Cambré en Spaay zitten tijdens de Stripdagen in de stand van het B-Gevaar en laten daar alvast enkele kavels zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *