radio

As van Marnix Rueb in standbeeld

25 februari 2016
Stripjournaal

Het standbeeld van Haagse Harry is onthuld op de Grote Markt in Den Haag. Cabaretier Sjaak Bral, een goede vriend van de overleden tekenaar Marnix Rueb, deed daarbij een bijzondere onthulling: in het beeld is de as van Rueb verwerkt.

'Marnix was een verstokt roker, dus er moest iets van as in dat beeld zitten', zegt Sjaak Bral. In aanwezigheid van broer Robert-Jan Rueb, wethouder Joris Wijsmuller en vele tientallen belangstellenden onthulde hij het standbeeld van Haagse Harry. Ook de tekst op zijn shirt waarvoor een prijsvraag was uitgeschreven, werd daarbij zichtbaar: 'Kap náh!! Lekkâh belangrèk.' Helemaal Haagse Harry op het moment dat hij zo in de picture staat. Na de onthulling was het dringen om met het beeld op de foto te gaan.

Eerder vandaag sprak Sjaak Bral op BNR Nieuwsradio over het standbeeld voor Haagse Harry. Hieronder kun je dat gesprek terugluisteren.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *