stripnieuws

Haagse Harry krijgt een standbeeld

25 februari 2016
Stripjournaal

Vanavond wordt dan eindelijk het langverwachte standbeeld van Haagse Harry onthuld. Het beeld komt bij de Grote Markt op de Tramtunnel te staan. Kunstenaar Rob Daenen heeft maar liefst 3000 kilo klei gebruikt om de zwaarlijvige Hagenees vorm te geven.

25-02 Haagse Harry

Ontwerp van Haagse Harry

Om 18.00 uur gaat het doek eraf en weten we hoe het beeld er precies uit komt te zien, en vooral: wat er op zijn shirt komt te staan. Het T-shirt van Haagse Harry is in alle ontwerpen wit gebleven, maar fans mochten via een prijsvraag ideeën leveren voor een tekst op het shirt. Het standbeeld is betaald met het geld van de Haagse Cultuurprijs die vorig jaar postuum aan tekenaar Marnix Rueb werd uitgereikt. Bij die prijs hoort een geldbedrag van 15.000 euro.

Kunstenaar Bouke Schuemie heeft het ontwerp voor het beeld van Haagse Harry gemaakt, en kunstenaar Rob Daenen is ermee aan de slag gegaan. Hij plaatste vorige week een mooi filmpje online van de 'making of'.

 

One comment on “Haagse Harry krijgt een standbeeld”

  1. Haagse Harry verscheen voor het eerst in een maandkrantje dat in het Haagse uitgaansleven werd uitgedeeld, maar werd daar zo bekend dat hij al snel als eigen stripfiguur ging figureren. Er zijn inmiddels zeven albums verschenen, waaronder een nulnummer waarin alle niet eerder gebundelde strips zijn ondergebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *