Strip en muziek komen samen met murder ballads

Murder ballads, een typisch Amerikaans fenomeen dat door tekenaar Erik Kriek is omgezet in een stripboek: In the Pines. Het zijn liedjes over gruwelijke moorden, vaak een crime passionel. Een bekend voorbeeld van zo’n murder ballad is Where the wild roses grow van Nick Cave en Kylie Minogue.

Vijf van die songs heeft Kriek bewerkt tot een stripverhaal. Bij het stripboek zit zelfs een cd met murder ballads. En het slaat aan, want hij kreeg al veel lovende commentaren. Gisteravond was hij te gast bij De Wereld Draait Door. Matthijs van Nieuwkerk was meer aan het woord dan Erik Kriek, maar dat mag de pret niet drukken…

muder ballads

Volgende week op Stripjournaal een recensie van In the Pines van Erik Kriek.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*