stripnieuws

Strip en muziek komen samen met murder ballads

4 maart 2016
Stripjournaal

Murder ballads, een typisch Amerikaans fenomeen dat door tekenaar Erik Kriek is omgezet in een stripboek: In the Pines. Het zijn liedjes over gruwelijke moorden, vaak een crime passionel. Een bekend voorbeeld van zo'n murder ballad is Where the wild roses grow van Nick Cave en Kylie Minogue.

Vijf van die songs heeft Kriek bewerkt tot een stripverhaal. Bij het stripboek zit zelfs een cd met murder ballads. En het slaat aan, want hij kreeg al veel lovende commentaren. Gisteravond was hij te gast bij De Wereld Draait Door. Matthijs van Nieuwkerk was meer aan het woord dan Erik Kriek, maar dat mag de pret niet drukken...

muder ballads

Volgende week op Stripjournaal een recensie van In the Pines van Erik Kriek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *