stripnieuws

Marvel maakt serie over Han Solo

5 maart 2016
Stripjournaal

Marvel Comics speelt slim in op de Star Wars-gekte, want in juni komt er een vijfdelige stripreeks op de markt rondom Han Solo. Dat meldt Entertainment Weekly. De verhalen spelen zich af in de periode tussen de films A New Hope en The Empire Strikes Back.

© Lee Bermejo/Marvel Entertainment/Lucasfilm

'De reeks gaat over een Han Solo die niet meer echt weet wie hij is', zegt scenariste Marjorie Liu. 'Hij houdt zich helemaal niet bezig met politiek, maar ineens wordt hij in een strijd op leven en dood geworpen die gaat over overtuigingen waarvan hij niet eens wist dat hij erom gaf. En het heeft hem veranderd. Hij wil niet geloven dat hij veranderd is, maar het is wel zo.'

Hiermee licht ze een tipje van de sluier op over het nieuwe verhaal. De tekeningen zijn van Mark Brooks en de cover is ontworpen door Lee Bermejo. Eerder kwam Marvel al met comics over andere Star Wars karakters. Han Solo wordt in de films gespeeld door Harrison Ford, en ook de stripversie is duidelijk op hem gebaseerd.

Of deze Marvel Comics ook in Nederland uitkomen is nog niet bekend. Maar gezien de voortvarendheid waarmee Standaard Uitgeverij de boeken van Marvel in het Nederlands aan het uitgeven is, kan het haast niet anders dan dat ook Han Solo de oceaan over gaat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *