stripnieuws

Obama schrijft voorwoord voor The Peanuts

8 maart 2016
Stripjournaal

De legendarische figuurtjes van de Amerikaanse strip The Peanuts hebben fans tot op het hoogste niveau: Barack Obama blijkt een liefhebber te zijn en heeft het voorwoord geschreven voor de nieuwste bundeling.

'Zoals miljoenen Amerikanen ben ik opgegroeid met The Peanuts. Maar ik ben ze nooit ontgroeid.' Zo begint volgens de New York Times het voorwoord van de president in het 25ste deel van The Complete Peanuts, een chronologische bundeling van alle afleveringen die tussen 1950 en 2000 in de krant verschenen. The Peanuts van Charles M. Schulz, met als belangrijkste figuurtjes Charlie Brown en zijn hond Snoopy, zijn een echte Amerikaanse schat volgens Obama.

Uitgever Gary Groth wilde van de 25ste editie een speciale maken, te beginnen met het voorwoord. 'Obama stond zonder twijfel bovenaan de lijst', vertelt hij. 'Let's reach for the stars. Hij kan hooguit nee zeggen.' Via CNN vond het verzoek zijn weg naar het Witte Huis en kwam het op het bureau van de president terecht. 'Het was een fantastische dag toen we hoorden dat Obama het wilde doen', lacht Groth. 'En het is geweldig om tegen de president te kunnen zeggen: "Op die datum hebben we het nodig, zorg dat je op tijd bent."'

Deel 25 van The Complete Peanuts verschijnt in mei in de Verenigde Staten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *