stripnieuws

Amoras komt terug

31 maart 2016
Stripjournaal

Het leek alsof de reeks Amoras na het zesde deel afgerond was, maar makers Marc Legendre en Charel Cambré hebben net als Standaard Uitgeverij niet aan de verleiding kunnen weerstaan. Er komen nieuwe verhalen van Amoras.

In het najaar verschijnt Amoras. De Kronieken, blijkt uit de aanbiedingsfolder van de uitgeverij. Geheel in stijl met de vorige delen wordt slechts een tipje van de sluier opgelicht, en is het wachten op meer informatie. Het einde van Amoras 6 is zo definitief dat het geen gewoon vervolg kan worden. Wordt het een prequel op de eerste reeks? Of hebben ze iets anders bedacht om het verhaal een nieuwe draai te geven?

Naast een nieuwe Amoras lanceert Standaard Uitgeverij nog een ander opvallend nieuw project: Red Rider. Het is een spin off van De Rode Ridder, maar in plaats van een sierlijk wit paard heeft deze Rider een stoere ronkende motor. Een gedurfde en onverwachte stap. Standaard Uitgeverij (SU) legt het zo uit: 'SU is DURF. We kleuren al eens buiten de lijntjes. Of nee, weet je wat? We gommen die lijntjes gewoon weg.'

Ook hier wordt niet veel meer prijsgegeven dan de afbeelding met tekst hieronder. We wachten in spanning verder af...

Red Rider

 

2 comments on “Amoras komt terug”

  1. Amoras en J.ROM moet ik nog steeds lezen, maar klinken veelbelovend, en ik krijg gewoon de kriebels van Red Rider. Dit is het verhaal wat men al zoveel eerder had meoten maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *