stripnieuws

Bijna 25.000 euro in veiling voor Het B-Gevaar

6 april 2016
Stripjournaal

De veiling voor de Brusselse stripwinkel Het B-Gevaar heeft 24.359 euro opgebracht. De overlevingskansen zijn daarmee gestegen, laat eigenaar Erik Deneyer weten aan Stripjournaal.

Tientallen striptekenaars hadden iets gedoneerd voor de veiling om de winkel te redden. Absoluut topstuk bleek een originele pagina van Marvano uit De Eeuwige Oorlog 1: Soldaat Mandela (1988). De plaat bracht maar liefst 2550 euro op, en is daarmee het veilingstuk dat het meeste heeft opgebracht. Een mooie tweede plaats is er voor een originele pagina van Amoras, geschonken door tekenaar Charel Cambré. Die is verkocht voor 1678 euro.

'Maar de vele kleintjes maken ook één groot, dus fantastisch wat ze allemaal gepresteerd hebben', zegt Deneyer. In zijn dankwoord omschrijft hij hoe de laatste dagen voor hem waren. Hieronder een fragment daaruit, waarin hij ook initiatiefnemers Kristof Spaey en Charel Cambré bedankt.

'Na een slepende avond waarbij de adrenaline nog steeds door de aders stroomt, nu terug met beide voeten op de grond. Alhoewel: eerder zwevend in de zevende hemel. Marc Sleen mag dan de Don Corleone, alias Godfather, van Het B-Gevaar zijn, ondertussen hebben twee andere helden het peterschap van het te voorziene nieuwe B-Gevaar opgeëist door hun uitzonderlijke prachtprestatie. Ja, Kristof Spaey en Charel Cambré zaten niet stil. Een dikke, dikke merci, mannen. Ook bejubelen: de vele bieders die de prijzen bewust (of onbewust?) opdreven, de winnaars voor het aanschaffen van toch wel prachtstukken.'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *