recensie

Lectrr stort zich in de wereld van films en series

16 april 2016
Stripjournaal

Dat de Vlaamse cartoonist Lectrr een voorkeur heeft voor absurde situaties wisten we al. Maar als hij zijn humor combineert met filmklassiekers en superhero's, wordt het wel een heel bijzondere cocktail. Nu gebundeld in Hara Kiwi 11,5: The Dork Side.

15-04 Lectrr cover.jpgMet zijn nieuwste album schiet Lectrr recht in zijn doelgroep: de wereld van de geeks, mensen die gek zijn van films, series en superhelden en zich het liefst als cosplayer uitdossen als een figuur uit die wereld. Starwars, Lord of the Rings, Superman en Batman, allemaal komen ze langs in The Dork Side. Het is niet voor niks dat uitgeverij Strip2000 Lectrr een prominente plek gaf tijdens Dutch Comic Con.

De cartoons van Lectrr hebben een eenvoudige, herkenbare tekenstijl die precies past bij de grappen die hij maakt. Het woordgrap-gehalte is hoog, vaak in combinatie met een beeld dat net even iets anders laat zien dan in de tekst gesuggereerd wordt. Om alle grappen over films en series in één album te bundelen is een mooie vondst. Dankzij het kleine formaat is het een ideaal cadeau-artikel dat ongetwijfeld voor plezier zal zorgen.

15-04 Lectrr 1

Maar het moet gezegd, de cartoons van Lectrr werken het beste als je er een tegen komt op twitter of in de krant. In een heel album van bijna 80 pagina's wordt het toch al snel te flauw, en verliezen de grappen aan kracht. Als dagelijks speldenprikje is Lectrr op zijn best.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *