stripnieuws

Test-album Kuifje in Afrika geveild

26 mei 2016
Stripjournaal

Een bijzondere veiling bij veilingsite Catawiki: komende zondag gaat daar een Kuifje-album zonder tekst onder de hamer.

Het gaat om het album Kuifje in Afrika (of Kuifje in Congo) uit 1948. Het was een prototype dat eind jaren 40 door een vertegenwoordiger van Casterman werd gebruikt voor de voorverkoop in het buitenland. Er staat daarom geen titel op de voorkant en er staan geen teksten in de tekstballonnen. Er bestaan maar zeven exemplaren van dit album, en dit is veruit het beste. Het album is namelijk nog helemaal in nieuwstaat. Catawiki schat de opbrengst van het album op 50.000 à 60.000 euro.

Andere bijzondere kavels zijn een originele pagina van het Suske en Wiske-verhaal Op het eiland Amoras uit 1946 (geschatte opbrengst 12.000 euro), een Franse eerste druk van het eerste Asterix-album (6000 euro) en een aquarel van Blueberry door Giraud (18.000 euro). Voor de totale veiling verwacht Catawiki een opbrengst van ongeveer 300.000 euro.

Meebieden kan tot zondag 29 mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *