stripnieuws

Uitgeverij Le Lombard bestaat 70 jaar

26 september 2016
Stripjournaal

Feest aan de Paul-Henri Spaaklaan in Brussel, want uitgeverij Le Lombard bestaat vandaag precies 70 jaar. De uitgeverij is in 1946 opgericht door Raymond Leblanc en Hergé om het nieuwe stripblad Kuifje te lanceren.

Ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag heeft Le Lombard een fantastisch filmpje gemaakt dat in vijf minuten met veel humor een overzicht geeft van 70 jaar Le Lombard. Hou wel je Franse woordenboek bij de hand.

https://youtube.com/watch?v=LJjeK_S1Dq8%3Frel%3D0%26autoplay%3D1

Le Lombard, vroeger bekend als Les éditions du Lombard, heeft aan de wieg gestaan van de meest beroemde Belgische stripfuguren, vooral uit Wallonië. Om te beginnen natuurlijk Kuifje, maar ook reeksen als Blake en Mortimer, Michel Vaillant, Alex, Olivier Blunder, Chlorophyl en Comanche komen uit de stal van Le Lombard. In Brussel is het kantoor van Le Lombard makkelijk te vinden: op het dak staat het hoofd van Kuifje en Bobbie, erkend als historisch monument.

Jubileumboek
Le Lombard brengt ook een speciaal jubileumboek uit met de titel La Grande Aventure du Journal Tintin. Het gaat in op de geschiedenis van het weekblad Kuifje en laat veel nog nooit eerder in album verschenen materiaal zien.

Het boek telt 777 pagina's, als knipoog naar de slogan van het weekblad: voor jongeren van 7 tot 77 jaar. Ook hier heb je je Franse woordenboek nodig, want het ziet er nog niet naar uit dat er een Nederlandse editie van het boek komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *