Nieuw stripblad: Scratches

Na de Stripglossy komt er weer een nieuw striptijdschrift op de markt, dit keer van uitgeverij Scratch. Het Engelstalige blad Scratches staat onder redactie van striptekenaar Joost Swarte en moet vooral Nederlandse en Vlaamse auteurs internationaal onder de aandacht brengen.

scratches_cover_def_voor_low-001In het eerste nummer vind je nieuw of ongepubliceerd werk van de top van de internationale stripwereld. Daarnaast zijn er ook drie achtergrondartikelen over grootheden uit het illustratievak en -zoals Scratches dat noemt- ‘wegbereiders’ van de strip: de Nederlandse underground-tekenaar Mark Smeets, Belgische houtsnedekunstenaar Frans Masereel, en de Spaanse grafisch ontwerper Manolo Prieto.

Uitgeverij Scratch vindt het belangrijk dat Nederlandstalige auteurs een breder podium podium krijgen. En dat lukt, want The New Yorker heeft het nieuws over Scratches al opgepikt. Het werk in het blad is van nieuw én gevestigd talent. De presentatie van het Scratches is op 14 oktober 2016 in het American Book Center in Amsterdam.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*