Cross Comix: zo breed kan strip zijn

Wat hebben muzikant Spinvis, gemeenteraadslid Ira van Winden en dichter Daniël Dee met strips te maken? Alles, als het aan de initiatiefnemers van het Cross Comix festival ligt. Zaterdag 8 oktober is de pilot-editie van dit nieuwe festival in de Stadsschouwburg in Rotterdam.

Afbeeldingsresultaat voor cross comixEn die initiatiefnemers zijn geen onbekenden in de stripwereld. Het zijn striptekenaars Hanco Kolk, Robert van der Kroft en Erik de Graaf. Ze willen met dit festival laten zien dat de strip overal om je heen is. Graffiti op de muur? Een mooie videoclip? Het is allemaal onderdeel van die brede wereld van het stripverhaal. En als het nog geen strip is, kan het wel strip worden.

Het Cross Comix festival wil namelijk ook laten zien dat de wereld van de strip zich niet tot die strip moet beperken. Literatuur, muziek, politiek, games, het zijn allemaal terreinen waarop de strip een bijdrage kan leveren. En waar de strip nieuwe dingen kan creëren, kan inspireren, en vice versa.

Een ander stripfestival
Het wordt geen festival waarbij je langs lange tafels met stripboeken kan slenteren, maar waarbij je alle verschijningsvormen van de strip kan ontdekken. Met optredens en gesprekken, workshops en een geïllustreerd politiek debat. Kijk voor het hele programma op de website van Cross Comix.

Klinkt het je toch nog wat te vaag? Deze clip van Sonja Hamel laat bijvoorbeeld mooi de cross over zien tussen muziek en strip. Zij heeft de cross zo ongeveer uitgevonden, was het commentaar van de mannen achter Cross Comix.

1 Trackback / Pingback

  1. Cross Comix festival ‘overladen met superlatieven’ – Stripjournaal

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*