stripnieuws

Twintig kanshebbers voor YIEHA Young Talent Award

13 oktober 2016
Stripjournaal

Nadat iedereen een zomer lang zijn of haar eigen stripcreaties kon insturen voor de YIEHA Young Talent Award, is er nu nog een shortlist van twintig strips over. De winnaar wordt bepaald door een vakjury met onder andere Merho en Martin Lodewijk, maar je kan zelf ook stemmen.

Eén van de genomineerden.

Van graphic novel tot gagstrip en met titels als Eeuwige Sneeuw, Mezza Morta of Marijke en Joop; er zit voor ieder wat wils tussen de twintig genomineerden voor de Young Talent Award van online stripwinkel YIEHA. Ter gelegenheid van de eerste verjaardag organiseerde het platform een zoektocht naar nieuw striptalent. Alleen nooit eerder gepubliceerd werk kwam hiervoor in aanmerking, zegt Jo Nachtergaele van YIEHA. 'We wilden de nadruk leggen op één van onze grote troeven: op YIEHA vind je strips die je nergens anders kan lezen. Dat kunnen klassiekers zijn die je in geen enkele winkel nog kan vinden, of nieuw en onbekend werk dat simpelweg nog nooit gepubliceerd is.'

Het is een serieuze wedstrijd, want de winnaar krijgt een publicatie op YIEHA en 2500 euro. Het oordeel van de vakjury geldt voor de helft, de andere helft wordt bepaald door publieksstemmen. Op de site van YIEHA kun je alle genomineerde strips lezen en stemmen welke je de beste vindt. Dat kan tot 24 oktober. De winnaar wordt bekend gemaakt in de week voor de Antwerpse Boekenbeurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *