stripnieuws

Lucky Luke verovert Antwerps hotel

15 oktober 2016
Stripjournaal

De man die onafgebroken op jacht is naar de Daltons en die sneller schiet dan zijn schaduw, heeft nu het Crown Plaza Hotel in Anwterpen bezet. Tot 13 november staat dit hotel helemaal in het teken van Lucky Luke, die dit jaar zijn 70e verjaardag viert.

Dankzij een enorme metershoge banner op de gevel van het hotel zie je Lucky Luke al van verre. Ook van binnen is het hotel helemaal in de stijl van de poor lonesome cowboy. In de lobby is een tentoonstelling te zien over het werk van tekenaar Morris en in het restaurant wordt een echt Western-menu geserveerd. Zelfs in de lift kun je niet om deze klassieke strip heen. In de middelste lift tref je de Daltons, geflankeerd door Lucky Luke himself in de andere twee liften. En wie een nachtje blijft slapen, vindt drie stripboeken op zijn nachtkastje.

prentje-lucky-luke-3

© Ballon Media

Boekenbeurs
De lichte metamorfose van het hotel is onderdeel van de Antwerpse Boekenbeurs, van 31 oktober t/m 11 november. Het Crown Plaza hotel ligt op loopafstand, en zo wordt deze tentoonstelling een extra expositieruimte voor de Boekenbeurs. Maar de verjaardag van Lucky Luke wordt ook op de beursvloer zelf groots gevierd. Zo komt de huidige tekenaar Achdé signeren, en maak je in een photobooth kans  om jezelf te laten tekenen op de cover van een Lucky Luke album.

Heruitgave
In dit feestjaar worden alle albums van Lucky Luke opnieuw uitgegeven. De komende vijf jaar krijgt de hele collectie een opfrisbeurt en worden de teksten, lettering en kleur nog eens tegen het licht gehouden. Ook de covers krijgen een uniforme vormgeving.

Daarnaast is er een naslagwerk verschenen met de titel De kunst van Morris. Dit eerbetoon aan Morris en Lucky Luke verscheen eerst in het Frans, naar aanleiding van de tentoonstelling L'Art de Morris op het stripfestival van Angoulême. Gelukkig is er nu ook een Nederlandse vertaling, daarover later meer bij Stripjournaal.

One comment on “Lucky Luke verovert Antwerps hotel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *