stripnieuws

Leven John F. Kennedy wordt verstript

20 oktober 2016
Stripjournaal

Met een opvallend gevoel voor timing verschijnt op 8 november -de dag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen- het eerste deel van De Kennedy Files, een driedelige stripserie over John F. Kennedy.

kennedy_files1_coverDeel 1 begint in Londen, 1938. Self-made miljonair Joseph P. Kennedy wil de eerste Iers-Katholieke president van Amerika worden. Hij werkt als ambassadeur in Londen voor de regering van president Roosevelt en zal zelf het hoogste ambt nooit halen. Maar in die jaren wordt wel de kiem gelegd voor de ambitie die hij later op zijn zoons projecteert. En zo leidt hij zijn zoon John Fitgerald Kennedy na de oorlog richting het presidentschap.

Agent Orange
De mannen achter De Kennedy Files zijn Erik Varekamp en Mick Peet, die eerder een soortgelijke serie maakten over prins Bernhard: Agent Orange. In die strip werd de werkelijkheid nog wel eens een beetje opzij gezet als dat nodig was voor het verhaal, maar dit keer beloven de heren een strip in graphic novel-vorm die geheel op feiten is gebaseerd. Wat nog interessant wordt op het moment dat ze bij het hoofdstuk van de moord aankomen. Een goed verhaal zit er echter ongetwijfeld in.

kennedy_files1_p45Dit eerste deel, De man die president wilde worden, focust helemaal op vader Kennedy die een cruciale rol heeft gespeeld in de politieke carrières van zijn zoons en die zo de beroemde Kennedy-dynastie heeft gesticht. Een fascinerende figuur, minstens zo fascinerend als JFK zelf. De strip is dan ook een mooie opmaat naar deel 2 en 3 die zich meer op JFK en de andere Kennedy's richten.

Bij stripspeciaalzaak.be kun je de eerste zestien pagina's van het verhaal lezen.

Deel I: De man die president wilde worden, verwacht 8 november 2016

Deel II: Op geheime missie, verwacht 2018

Deel III: Held tegen wil en dank, verwacht 2020

 

 

One comment on “Leven John F. Kennedy wordt verstript”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *