stripnieuws

Lucky Luke op stripmuur in Middelkerke

18 november 2016
Stripjournaal

Ter gelegenheid van zijn 70e verjaardag heeft Lucky Luke een prachtige stripmuur gekregen in Middelkerke. En hij zal niet de laatste zijn, want de stad wil vol gaan inzetten op stripmuren.

18-11-lucky-luke-stripmuurOp de tekening die nu op de muur pronkt, spring Lucky Luke uit een raam, waaronder zijn paard Jolly Jumper staat te wachten. Het is een exacte kopie van de cover van het weekblad Robbedoes van 4 januari 1968 die door Morris getekend werd. Het verklaart meteen waarom Lucky Luke op de stripmuur nog een sigaret in zijn mond heeft. Later verving Morris de sigaret door een strootje.

Meer stripmuren
Middelkerke is al bekend als stripstad door het jaarlijkse stripfestival en door de standbeelden van stripfiguren langs de Zeedijk. De stad wil dat nu uitbreiden met een hele reeks stripmuren. In oktober werd de eerste muur onthuld met daarop een grote afbeelding van Robbedoes, en de komende tijd volgen er meer.

De stripmuur is een fenomeen dat vooral bekend is in Brussel. Daar is zelfs een hele wandelroute langs stripmuren gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *