stripnieuws

Toon van Driel heeft eigen expositie

21 november 2016
Stripjournaal

Striptekenaar Toon van Driel is op zijn 71e aan een nieuwe fase in zijn carrière begonnen. Hij heeft zijn stripfiguren op canvas vereeuwigd. Het levert een unieke collectie op van FC Knudde en De Stamgasten op doek, die Van Driel exposeert in zijn ToonZaal in Haarlem.

21-11-toon-van-driel

Hobbelpaard, €399,-

Jaap en Dirk van FC Knudde zijn een begrip geworden in de Nederlandse stripwereld én in de voetbalwereld. Ook bekende sporters en sportbobo's komen regelmatig in de strip voorbij, waarbij vooral het management en de trainers het moeten ontgelden. Zo laat Toon Louis van Gaal met zijn vrouw Truus allerlei gezellige marktjes afstruinen, want als trainer heeft hij nu toch niks meer te doen. Of hij laat Guus Hiddink letterlijk zwemmen in het geld.

Des te opvallender is het dat diezelfde Guus Hiddink bereid was de expositie te openen. 'Ik snap ook niet dat hij komt, ik vermoed dat hij van het gezeik af wil zijn', grapt Toon tegen de camera van Hart van Nederland. Hiddink vat op zijn beurt de grappen van Toon sportief op. 'Cartoonisten moeten alles uitvergroten en mogen de waarheid soms wel wat geweld aandoen. Daar heb ik geen problemen mee.'

https://www.facebook.com/hartvannederland/posts/1272418259446366

De Stamgasten
In de ToonZaal is ook een prominente rol weggelegd voor De Stamgasten, die andere strip van Toon van Driel. Varkens, pinguïns, kamelen, giraffen en natuurlijk konijn Ab Normaal belanden in de meest absurde situaties, waarbij zij vaak menselijke trekjes vertonen. In de expositie zijn originelen van de strip te bewonderen, maar ook olieverfschilderijen van Toons favoriete figuren.

Wie een echte Toon van Driel aan de muur wil hangen, kan de schilderijen ook kopen. Kijk daarvoor op de site van de ToonZaal.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *