stripnieuws

Leven André Hazes in stripbiografie

24 november 2016
Stripjournaal

24-11-hazes-coverMorgen verschijnt het langverwachte eerste deel van de stripbiografie van André Hazes. In BLOED, geschreven door Jan-Willem de Vries en getekend door Ben Westervoorde, krijgen we een kijkje in de jeugd van Hazes.

'Zowel de scenarist als de tekenaar willen Hazes met het grootste respect behandelen, maar wilden ongemakkelijke thema’s niet uit de weg gaan', laat uitgever Silvester Strips weten. 'Het wordt een heldere geschiedschrijving met soms een ruw randje, soms wat humor, soms diepe tragiek, maar overal zo integer als een Hazes-song.'

 

Dit eerste deel beschrijft de jeugd van Hazes, van 1951 tot 1976. Uiteindelijk moet het een drieluik worden, waarin je meegenomen wordt door het hele leven van één van Nederlands belangrijkste volkszangers. Er komt zelfs een speciale 'Mokum-editie' van het boek uit, volledig in het plat Amsterdams.
24-11-hazes

 

'Zijn fans zijn kritisch en heel trouw,' zei Ben Westervoorde eerder bij AT5, 'dus ik kan niet met rotzooi komen. Het moet een topboek worden.'

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *