stripnieuws

Elsje krijgt haar eigen game

26 november 2016
Stripjournaal

Gerben Valkema en Eric Hercules werken aan eigen game voor Elsje. Het wordt een platformgame voor op de smartphone waarbij je Elsje door de dag moet helpen. Dat vertelt Gerben Valkema in de eerste podcast van Stripjournaal.

26-11 elsje game.jpg

Fotobewerking door Stripjournaal, deze bewerking lijkt (waarschijnlijk) niet op het eindresultaat van de Elsje-game.

Het is allemaal nog heel pril, maar de eerste stappen op weg naar de Elsje-game zijn gezet. Valkema en Hercules gebruiken de 5000 euro die ze gekregen hebben voor de Willy Vandersteenprijs om hun stripfiguur om te zetten naar een computerspel. 'Maar dan wel op zijn Elsjes', zegt Valkema. 'Dus je hebt geen schildpad waar je mee moet vechten, maar een politieagent of de juf die je achterna zit. En geen paddestoelen die je moet eten, maar hamburgers en vette friet. Maar het is allemaal nog heel pril.'

 

One comment on “Elsje krijgt haar eigen game”

  1. […] Vanaf vandaag elke twee weken te vinden op stripjournaal.com, en binnenkort ook in iTunes en podcastapps, en natuurlijk te downloaden als mp3. In deze eerste aflevering praat ik met VTM-journalist Patrick van Gompel over de nalatenschap van Marc Sleen, en vertelt striptekenaar Gerben Valkema dat hij werkt aan een Elsje-game. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *