stripnieuws

Tekenaar van De Smurfen overleden

17 januari 2017
Stripjournaal

Pascal Garray, tekenaar van De Smurfen en Steven Sterk, is vanmorgen overleden. Dat heeft WPG Uitgevers bekend gemaakt. Garray heeft na het overlijden van Peyo zijn twee reeksen voortgezet.

Pascal Garray, tekenaar van De Smurfen en Steven Sterk, overleden.Peyo (synoniem voor Pierre Culliford) overleed in 1992. Garray was toen al ingewerkt in De Smurfen en Steven Sterk en kon de strips zonder problemen overnemen. Hij heeft meegewerkt aan zeventien albums van De Smurfen en zeven albums van Steven Sterk. Hij was net klaar met het tekenen van het 35e album van De Smurfen (Les Schtroumpfs et les haricots mauves), over goede eetgewoonten, dat in september van dit jaar zal verschijnen.

De familie van Peyo en zijn medewerkers zijn diep bedroefd over het overlijden van Pascal Garray. 'Zijn eenvoud en warmte als groot tekenaar en goede vriend zullen hen altijd bijblijven', aldus de uitgever.

Pascal Garry is 51 jaar oud geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *