stripnieuws

Stripmuseum Groningen wordt flink kleiner

27 februari 2017
Stripjournaal

Het Nederlands Stripmuseum in Groningen gaat flink op de schop. In 2019 verhuist het naar het Groninger Forum -dat nu nog in aanbouw is- en daar moet het zeker de helft van de ruimte inleveren, schrijft het Dagblad van het Noorden.

Logo van Stripmuseum GroningenHet nieuwe museum gaat aandacht besteden aan meer dan alleen strips. Ook games en animatie komen aan bod om meer jongeren te trekken. Dat betekent ook dat de naam verandert. 'Er komt een vlag die de lading dekt', zegt directeur Dirk Nijdam van het Forum in de krant. 'Maar welke naam het ook wordt, we zorgen ervoor dat de bijzondere positie van het stripmuseum er in terugkomt.'

Ondanks het inleveren van ruimte -van 1500 vierkante meter tot 600 à 700 vierkante meter- en het verbreden van het onderwerp van het museum, is museumdirecteur Victor Boswijk blij met de verhuizing. 'We hopen dat in elk geval de ontwikkeling van de stripgeschiedenis straks terug is te zien. Maar in het Forum is onze toekomst gewaarborgd.'

Het Stripmuseum heeft op de huidige locatie voor het eerst in tien jaar winst gemaakt. Een bescheiden winst, maar toch. Het aantal bezoekers is gestegen van 20.000 in 2015 tot 24.000 afgelopen jaar. Na de verhuizing in 2019 zit het museum met een locatie in het Groninger Forum midden op de Grote Markt. Dus ook al moet er ingekrompen worden, de locatie wordt wel prominenter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *