stripnieuws

Antwerpen opent Comics Station: pretpark over strips

27 maart 2017
Stripjournaal

In de stijl van Lucky Luke de rovers van een rijdende trein af schieten, een rondje maken door het smurfenbos of naar het verleden geflitst worden met de Teletijdmachine van professor Barabas. Het kan in het Comics Station in Antwerpen dat afgelopen weekend haar deuren opende. En last but not least: je kan er naar beneden met de langste glijbaan ter wereld.

Comics Station Antwerpen

Een impressie van het Comics Station. Klik op de foto voor een vergroting. © Comics Station Antwerpen

Suske en Wiske, De Kiekeboes, Urbanus, Jommeke, de Smurfen en Lucky Luke zijn de belangrijkste Belgische stripfiguren die een plaatsje hebben gekregen in het indoor pretpark in het Centraal Station van Antwerpen. Het is maar liefst 6.200 vierkante meter verspreid over vier verdiepingen, en het grootste deel kun je van buitenaf niet eens zien. Comics Station ligt tot 24 meter diep onder de grond, en de enorme glijbaan (Mega Twister) meet ruim 22 meter. Er is een jaar aan gewerkt, en het kostte 13 miljoen euro. Jaarlijks worden er zo'n 220.000 bezoekers verwacht.

Comics Station voor jong en oud

In het park vind je 60 attracties rondom de bekende Belgische stripfiguren. Het mikt vooral op de jeugd, maar ook volwassenen kunnen zich er prima vermaken, vertelt CEO Wim Hubrechtsen in De Morgen: 'De attracties zijn zo opgesteld dat ouders, grootouders en echte stripfanaten er ook aan hun trekken komen. Sommige interactieve spellen zijn zelfs zo aangepast dat ouders en hun kinderen het op een in verhouding zelfde moeilijkheidsgraad tegen elkaar kunnen opnemen.'

Het park is afgelopen weekend voor het eerst geopend voor een select publiek, waaronder prins Laurent en zijn gezin. Op 9 april gaan de deuren voor iedereen open. Maar let op, Comics Station is niet elke dag geopend. Hier vind je meer informatie op de site van het park.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *