podcast

Ype Driessen viert tien jaar fotostrips.nl

1 april 2017
Stripjournaal

Deze maand in de Stripjournaal Podcast geen striptekenaar, maar iemand die fotostrips maakt: Ype Driessen. Op fotostrips.nl vind je elke dag zijn eigen autobiografische strip, en op 9 april viert hij het tienjarig bestaan. Reden voor Stripjournaal om bij hem langs te gaan en hem alles te vragen over het ontstaan van zijn fotostrips.

Fotostrips bestaat 10 jaar

Ype vertelt hoe hij zijn hele omgeving voor zijn camera krijgt, hoe hij de breuk met Willem beleefd heeft en wat zijn toekomstplannen zijn. Er gaat misschien binnenkort wel iets belangrijks veranderen in zijn leven, en dat ga je natuurlijk terug zien in de strip.

Bovendien maakt Ype ook zijn eigen podcast, samen met Botte Jellema: De Eeuw van de Amateur.

Tips

Mijn tip is een prachtig boek over Tom Poes dat met veel oude illustraties en originele tekeningen het verhaal vertelt achter de tekenstudio's van Marten Toonder en een van de belangrijkste strips van Nederlandse bodem belicht. Tom Poes en Heer Bommel 75 Jaar literaire lotgevallen is zeker een aanrader!

De tip van Ype: Iedereen op Claudia van Sam Peeters. Een strip over het mooiste meisje van de school, waar iedereen verliefd op wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *