stripnieuws

Tijdschrift in de maak over Toonder Studio's

4 april 2017
Stripjournaal

Er komt een tijdschriftenreeks over een van de belangrijkste instituten van de Nederlandse stripwereld. In 18 delen wordt de geschiedenis van de Toonder Studio's helemaal uit de doeken gedaan. Het eerste nummer is gepland voor oktober.

Brochure van het tijdschrift De geschiedenis van de Toonder Studio's

Brochure van het tijdschrift De geschiedenis van de Toonder Studio's

De Toonder Studio's waren decennialang de belangrijkste kweekvijver voor nieuw Nederlands striptalent. Daar werden de strips van Marten Toonder gemaakt door een grote groep medewerkers. Niet alleen Tom Poes en Ollie B. Bommel, maar ook strips als Panda, Koning Hollewijn en Kappie. Wat er achter de schermen gebeurde en hoe de samenwerking tussen al die verschillende tekenaars verliep, is nooit volledig gedocumenteerd.

In deze serie tijdschriften moet dat allemaal aan bod komen. In de brochure staat: 'Deze publicatie is de grootste verkenning van de Toonder Studio’s tot nu toe. De lezer bevindt zich op de werkvloer en is daar getuige van vruchtbare samenwerkingen, creatieve meningsverschillen, spannende en grappige situaties. Maar we betreden ook het directiekantoor, de administratie en de expeditie-afdeling. Bovendien mogen we mee op zakenreizen!'

Kleine oplage

Met een oplage van 150 à 200 stuks mikken de makers niet op een hele grote verkoop, maar eerder op een klein groepje Toonderliefhebbers. Door die kleine oplage is het blad ook relatief duur: € 13,95 als reguliere prijs en € 10,95 voor leden van de MTVC, Het Stripschap of Stripschrift. Er zijn nog geen plannen om de serie ook in boekvorm uit te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *